تحولات لبنان و فلسطین

۲۴ تیر ۱۴۰۱ - ۰۹:۵۰
کد خبر: 809048

در شرایطی که سال گذشته با خاموشی ۵۳ روزه برای بخش خانگی مواجه بودیم، در سال جاری میزان محدودیت خانگی تقریبا به صفر رسیده و دولت به جای فشار به مردم، مدیریت مصرف برق را از ادارات دولتی شروع کرده است.

بررسی عملکرد دولت در کنترل مصرف برق

به گزارش قدس آنلاین، اوج بار سال ۱۴۰۱ چند روز پیش بازهم رکورد تاریخی خود را جابه‌جا کرد و وارد کانال ۶۸ هزار مگاوات شد؛ سال گذشته بیشترین میزان اوج بار ثبت شده در مردادماه ۶۷ هزار و ۱۲ مگاوات بود، یعنی تا این لحظه میزان رشد مصرف برق کشور در یک سال گذشته ۱.۶ درصد افزایش را تجربه کرده است.

* قطعی برق ۵۳ روزه در سال گذشته

با وجود رشد اوج بار ۱.۶ درصدی، هیچ یک از قطع برقی‌های سال گذشته در سال جاری تکرار نشد. اگر بخواهیم نگاهی آماری به وضعیت تامین برق در آخرین سال دولت روحانی بیندازیم متوجه خواهیم شد که میزان خاموشی‌های بخش خانگی در دو مقطع زمانی یعنی ابتدای خردادماه سال ۱۴۰۰ و ۱۲ تیرماه همان سال به مرز ۸۰ هزار مگاوات ساعت رسید.

این مسئله در شرایط رخ می‌دهد، که در ۵۷ روز از ۱۲۰ روز سال گذشته طی روزهای ۱ خرداد  اردیبهشت ماه تا انتهای شهریور معادل ۴۷.۵ درصد ایام با خاموشی بخش خانگی در سراسر کشور مواجه بودیم.

* جزئیات تفاوت تامین برق مشترکان نسبت به سال گذشته

بر این اساس در سال جاری تا ۲۲ خردادماه با گذشت ۵۳ روز از ابتدای خردادماه تا این لحظه هیچ خاموشی در بخش خانگی به وجود نیامده است.

وضعیت تامین برق برق در سال جاری نسبت به سال گذشته تنها به تامین برق بخش خانگی منتهی نمی‌شود و سایر مشترکان در سال جاری نسبت به سال گذشته شرایط مناسب‌تری را تجربه می‌کنند.

در همین راستا تا تاریخ ۲۲ تیرماه سال ۱۴۰۰ میزان برنامه مدیریت مصرف برق صنایع در کشور از ۵۲۰۰ مگاوات در سال گذشته به ۳۲۰۰ مگاوات کاهش پیدا کرده است و همین میزان نیز در قالب برنامه‌های دقیق اعمال می‌شود.

این در حالیست که در بخش کشاورزی شاهد کاهش ۴۴ درصدی برنامه مدیریت مصرف برق هستیم و میزان برنامه مدیریت مصرف برق در این حوزه از ۳۰۰۰ مگاوات به ۱۶۸۰ مگاوات کاهش پیدا کرده است و کشاورزان در قالب تفاهم‌نامه در ازای برنامه مدیریت مصرف برق از تعرفه برق رایگان بهره‌مند می‌شوند.

* سهم قابل توجه صرفه‌جویی ادارات دولتی در پایداری شبکه برق

در شرایطی که با رشد اوج بار مصرف برق، مشترکان خانگی، صنعتی و کشاورزی از شرایط بسیار مطلوب‌تری نسبت به سال گذشته استفاده می‌کنند. در بخش مصارف ادارات و دستگاه‌های دولتی شاهد صرفه‌جویی ۶۵۰ مگاواتی هستیم. بر این مبنا در حالی که سال گذشته مصرف برق ادارات نه تنها کاهش نیافت بلکه به طور متوسط ۵ درصد نیز رشد کرده بود.

علاوه بر صرفه‌جویی ۶۵۰ مگاواتی، پس از سال‌ها ۳۵۰ مگاوات از مولدهای تامین برق اضطراری ادارات دولتی به مدار تولید برق آمد و مجموع صرفه‌جویی این بخش را به ۱۰۰۰ مگاوات افزایش داد.

به معنای دیگر دولت سیزدهم با کاهش بار محدودیت تامین انرژی از مردم به دستگاه‌های دولتی زمینه تامین پایدار برق را به وجود آورده است.

* نقش ویژه تصویب‌نامه هیئت وزیران در صرفه‌جویی ۳۰ درصدی مصرف برق صنایع‌ در پایداری شبکه برق

در همین راستا، محمد پورحمید، کارشناس حوزه انرژی ضمن بیان جزئیات برنامه مدیریت مصرف برق ادارات گفت:«تصویب‌نامه هیئت وزیران مبنی بر صرفه‌جویی ۳۰ درصدی مصرف برق صنایع، نقش ویژه‌ای در پایداری شبکه برق ایفا کرده است.»

این کارشناس حوزه انرژی ادامه داد: «در نقاطی نظیر تهران که سهم ادارات در اوج بار بسیار بالا است، تصویب‌نامه مدیریت مصرف برق دستگاه‌های دولتی پایداری شبکه برق با وجود رشد قابل توجه را تضمین کرد.»

پورحمید تاکید کرد: «به معنای دیگر اگر این تصویب‌نامه نبود احتمالا در حال حاضر در پایتخت با خاموشی مواجه بودیم.»

بر این اساس به نظر می‌رسد، دولت سیزدهم بر خلاف دولت قبل فشار مدیریت مصرف برق را به جای مردم به ادارات و دستگاه‌های دولتی انتقال داده و از این طریق زمینه بهبود شرایط شبکه برق را مهیا کرده است.

* شرط تداوم تامین برق پایدار

با توجه به جزئیات ارائه شده از روند مصرف برق، به نظر می‌رسد، شرایط مطلوب فعلی با در نظر گرفتن‌ پیش‌ شرط‌هایی می‌تواند ادامه پیداکند، در این راستا تداوم مدیریت مصرف برق در ادارات و دستگاه‌های دولتی مطابق تصویب‌نامه هیئت وزیران می‌تواند زمینه تامین پایدار شبکه برق کشور را به وجود بیاورد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.